Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Προδημοσιεύσεις


















Οι μέρες κυλάνε και σε μία εβδομάδα πιστεύω τα βιβλία μας θα βρίσκονται στα πρώτα βιβλίοπωλεία. Χθες τυπώθηκαν με επιτυχία οι ηλιοτυπίες και τα δύο πρώτα βιβλία πέρασαν στη γραμμή παραγωγής.
Ανεβάζω ένα μικρό απόσπασμα από το κάθε μυθιστόρημα. Είναι λίγες παράγραφοι που χρησιμοποιήθηκαν στα αυτάκια του οπισθόφυλλου και επίσης θα εκτυπωθούν πάνω στους σελιδοδείκτες. Όπως θα γνωρίζετε οι τακτικοί επισκέπτες της σελίδας μας, ολόκληρα τα e-books των βιβλίων μας θα κυκλοφορήσουν δωρεάν ταυτόχρονα με τις έντυπες εκδόσεις.

1.000.000 στιγμές - Μιχάλης Φουντουκλής

-Μαλάκα, ήρθε ο λογαριασμός του τηλεφώνου.

-Του σταθερού;

-Ναι.

-Και; Πόσο;

-Είναι εκατόν εξήντα ευρώ.

-Οέο! Και τι θα κάνεις ρε;

-Πήρα τη μάνα μου.

-Και πώς το δέχτηκε;

-Της τηλεφώνησα και της λέω: «Έλα μάνα, ήρθε ο λογαριασμός τηλεφώνου. Είναι εφτακόσια ευρώ». Εκείνη φρίκαρε. Την άφησα λίγα δευτερόλεπτα να κράξει και είπα: «Έλα πλάκα σου κάνω, διακόσια πενήντα είναι μόνο». Και μου απαντάει: «Σε καλό σου παιδάκι μου, με τρόμαξες! Θα σ’ τα στείλω αύριο».

-Γιατί διακόσια πενήντα;

-Ε, να μην πάρω κάτι για τον κόπο μου;

-Ποιον κόπο;

-Του να συλλάβω αυτό το ιδιοφυές σχέδιο.

-Ε, είσαι…

-Σατανικός!


Καλημέρα και Αντίο - Αγγελική Σχοινά

Η Ζωή ανέβηκε μέχρι τον τελευταίο όροφο, χτύπησε το κουδούνι και περίμενε.

«Δεν μπορώ τώρα! Κάνω σεξ! Αφήστε χαρτάκι κάτω απ’ την πόρτα», ακούστηκε από μέσα μια φωνή στα γαλλικά.

«Να τσακιστείς να μου ανοίξεις», φώναξε η Ζωή στα ελληνικά, χτυπώντας πολλές φορές ακόμα το κουδούνι.

Πίσω από την άσπρη, ξύλινη πόρτα ήρθε ήχος τρεξίματος, μετά θόρυβος από πράγματα που έπεφταν και σε ένα δευτερόλεπτο η πόρτα άνοιξε διάπλατα και ακούγονταν οι στριγκλιές της Λιζ, καθώς είχε τυλιχτεί ολόκληρη γύρω απ’ τη Ζωή.

«Τι κάνεις εδώ; Πες μου ότι θα μείνεις για πάντα!»

Η Ζωή την ακολούθησε στο εσωτερικό, θέλοντας να εξερευνήσει το καινούργιο της καταφύγιο.

«Α, δεν ξέρω…» είπε υπαινικτικά, ενώ ακουμπούσε προσεκτικά την τσάντα της στον καναπέ. «Άκουσα πως έχεις ανειλημμένες υποχρεώσεις».

4 σχόλια:

  1. Είναι όμορφα αυτά τα ελπιδοφόρα ξεκινήματα στην περίοδο που διανύουμε. Μας χρειάζεται πολιτισμός, τέχνη και κατά συνέπεια παιδεία που θα χτίσει καλύτερους ανθρώπους στους οποίους θα στηριχθεί το καλύτερο αύριο. Λίγο άσχετο με την ανάρτηση, αλλά χαίρομαι πάντα με τέτοιες προσπάθειες. Τα καλύτερα εύχομαι στα δυο παιδιά και στις Βορειοδυτικές Εκδόσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι άσχετο Δημήτρη, δίκιο έχεις σε όλα. Δεν ξέρω αν θα κάνουμε πολιτισμό ή οτιδήποτε, αλλά τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε. Ευχαριστούμε για τις ευχές και ανταποδίδουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή