Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

"Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διαβάζετε ιατρικά βιβλία.

...Μπορεί να πεθάνετε εξαιτίας ενός τυπογραφικού λάθους". Έτσι είχε πει ο Μαρκ Τουαίην κάποτε και είναι μια μεγάλη αλήθεια.

Στα υπόλοιπα νέα των βορειοδυτικών, έχουμε περάσει σε περίοδο έντονων ζυμώσεων. Κατ' αρχάς αυτές τις μέρες γίνονται οι διορθώσεις σε μία σπονδυλωτή νουβέλα του Νίκου Καρακάση (συγγραφέα του Βασιλιά Ίκελου), η οποία θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά σε e-book (δωρεάν ηλεκτρονική διανομή, creative commons, οι φίλοι μας ξέρετε, μην επαναλαμβανόμαστε). Υπολογίζουμε ότι θα είναι διαθέσιμη για κατέβασμα στα τέλη του μηνός.
Σήμερα στείλαμε την υποβολή της συμμετοχής μας για την 8η διεθνή έκθεση βιβλίου της Θεσσαλονίκης. Πέντε με οχτώ Μαΐου θα μπορείτε να μας βρείτε εκεί και να μιλήσουμε από κοντά για λογοτεχνία και να γνωριστείτε με τα βιβλία μας. Εκτός απροόπτου, θα έχουμε στην παρέα μας τότε και μία συλλογή διηγημάτων του πρωτοεμφανιζόμενου Γιώργου Τσαντίκου, ο οποίος είναι δημοσιογράφος εδώ στα Γιάννενα (όχι, όχι δεν είναι αυτός στη φωτογραφία, αυτός είναι ξεκάθαρα ο Μαρκ Τουαίην).
Παράλληλα οργανώνουμε και τις πρώτες μας παρουσιάσεις, για τις οποίες θα μάθετε λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες. Μάλλον το πρώτο ραντεβού μας θα είναι στην πόλη μας στο Θυμωμένο Πορτραίτο σε τρεις εβδομάδες και το δεύτερο μέσα στον Μάρτιο στην Πρωτοπορία της Πάτρας.

Πάνω-κάτω αυτά για την ώρα. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι γιατί τα βιβλία μας ως τώρα μαζεύουν μόνο θετικές γνώμες! Αν προγραμματίζετε κινηματογραφική έξοδο, προτείνουμε να τιμήσετε τον έξοχο Μαύρο Κύκνο του Αρανόφσκι.

edit: Η παρουσίαση των εκδόσεών μας στο Θυμωμένο Πορτραίτο θα γίνει εκτός απροόπτου το Σάββατο 12 Μαρτίου. Νομίζω το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει από ταινία μικρού μήκους, μέχρι πολύ τσίπουρο.

edit 2: Δεν ξέρω αν διαβάσατε στο Salata Tv το αφιέρωμα στη Γιορτή, αν ακούσατε τα τραγούδια και αν κατεβάσετε το βιβλίο. Με τους συντελεστές της Γιορτής ετοιμάζουμε ένα project που θα λάβει σάρκα και οστά και σελίδες πιο αργά το 2011.

2 σχόλια: