Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

μια μυστηριώδης υπόθεση απαγωγής

(η παρουσίαση που ακολουθεί για το μυθιστόρημα τα ουγγρικά ψάρια δημοσιεύθηκε στο paraskinio.gr, στη στήλη που επιμελείται ο συγγραφέας Δημήτρης Νίκου)

Μια περίεργη υπόθεση απαγωγής στην πόλη δίπλα στην ομιχλώδη λίμνη. Την πόλη που κάποτε ο σοφός Αλή Πασάς είχε μεριμνήσει να προστατέψει με ένα ανίκητο τείχος. Στην πόλη που τον Αύγουστο του 2011 η πηχτή ζέστη αναμιγνύεται με υποβαθμισμένα ομόλογα και κονσέρβες λιμνίσιων ψαριών.

Όλα ξεκινούν όταν ο Χάκερ, γνωστός και ως Τίτο ή Φρικάκιας, εξαφανίζεται από προσώπου γης. Ποια σκοτεινά γρανάζια μπορεί να κρύβονται πίσω από σκιώδη πέπλα μυστηρίου και μέσα στον καπνό που υπάρχει όπου υπάρχει φωτιά;

Ένας παραγνωρισμένος ποιητής. Ένας ανένταχτος μπάρμαν. Ένας πρώην παλαιστής. Μια μικρή τραγουδίστρια. Ένας τίμιος ρέφερι. Όλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στον κοινό εχθρό.

Σφηνάκια, ροκ, πιστολιές, ματ, χρεωκοπίες, χειρουργοί, Λάο Τσε, γιορτές πατάτας, οφσάιντ, σκυλιά, πίτες με γύρο, μυστικοί πράκτορες, πιράνχας, αναρχικοί, ο Ρήγας Φεραίος, οι Ελ, το γκολ Σκούφαλη-Σιαλμά, το Κάρμα, η αγάπη, ο θάνατος.

"Μερικές φορές δεν έχει σημασία πόσο δυνατά μπορείς να χτυπήσεις, αλλά πόσο δυνατά μπορεί να σε χτυπήσουν και να συνεχίσεις να προχωράς", όπως είχε πει κάπου, κάποτε ένας κάποιος.

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώωωω!!! :) Εύχομαι κι από 'δω κάθε καλό Γιάννη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή