Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

«Ξέρεις γιατί παντρεύτηκα την Κάρολ; Της δάνεισα ένα βιβλίο και ήξερα πως αν δεν την παντρευόμουν δεν θα το έβλεπα ποτέ ξανά.»



Η παραπάνω φράση είναι από τον Ζούκερμαν Δεσμώτη του Φίλιπ Ροθ (εκδ. Πόλις) και εκφράζει την αγωνία ενός ανθρώπου μπροστά στην πιθανή απώλεια ενός αγαπημένου του τίτλου. Εμείς έχουμε μάλλον μία πιο ελεύθερη σχέση με τα βιβλία μας και για αυτό πάντα μπορείτε να μας δανείζεστε για να μας διαβάσετε. Για την ώρα μπορείτε να μας βρείτε στη δημοτική βιβλιοθήκη των Ιωαννίνων και από την επόμενη εβδομάδα στη δημοτική βιβλιοθήκη της Πάτρας.

Τις μέρες που πέρασαν έγιναν πολλά και διάφορα, αλλά το πιο ευχάριστο ήταν η κριτική που διαβάσαμε για το "Καλημέρα και αντίο" και το "1.000.000 στιγμές" στο blog του συγγραφέα Δημήτρη Νίκου.

Με χαρά είδαμε τις εκδόσεις Πλατύπους να δίνουν ελεύθερα στους αναγνώστες τους ένα πολύ γνωστό βιβλίο. Όπως μπορείτε να διαβάσετε και στη σχετική ανάρτηση, κυκλοφορεί δωρεάν το e-book του πρώτου τόμου Φρανκενστάιν, του Αμερικάνου συγγραφέα Dean Koontz. Η συγκεκριμένη τριλογία έχει κάνει μεγάλη επιτυχία και αν σας αρέσει ο τρόμος είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να εμπλουτίσετε την ηλεκτρονική σας βιβλιοθήκη.

Πάμε για μία βόλτα-αστραπή σε όσα σταχυολογήσαμε από φίλους και γνωστούς. Στο Βιβλιοκαφέ διαβάσαμε μία κριτική για το βιβλίο της Μαρίας Ξυλούρη, Rewind (εκδ. Καλέντης). Στο ιστολόγιο του ΕΚΕΒΙ το άρθρο του Κώστα Κατσουλάρη, ο οποίος είναι ο συγγραφέας του δεκαπενθήμερου. Στο ιστολόγιο που διατηρεί ο δικός μας Κύριος Καρπούζης, μάθαμε ότι είναι σε αναζήτηση μυστικών εστιατορίων και τρελών θεωριών. Επίσης στο Salata Tv, ανέβηκε μία κριτική για τη νέα, πολυαναμενόμενη ταινία του Αρανόφκσι, τον Μαύρο Κύκνο. Ο Σαραντάκος έγραψε για την επικράτεια της κοτσάνας, αλλά την ανεξάντλητη σελίδα του αξίζει να τη διαβάζετε κάθε μέρα. Τέλος, στον Ηλεκτρονικό Αναγνώστη, έγινε μία ανάρτηση σχετικά με τις τιμές των βιβλίων στην Ελλάδα, και είναι μία συζήτηση που μπορείτε να συνεχίσετε και στη σελίδα μας στο facebook.

Ολοκληρώνουμε με δύο εκδηλώσεις που γίνονται στα Γιάννενα, εκδηλώσεις εντελώς διαφορετικού χαρακτήρα. Πρώτα απ' όλα η παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Παππά "Αμήχανη αριστερά και οικονομική κρίση" (εκδ. Πόλις), αύριο Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, στις 19:00, στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων. Λεπτομέρειες διαβάστε και στη σχετική ανάρτηση του cultzine.

Last, but not least, μία δράση από τις ομάδες Pagouristas και Άλλη Χώρα. Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου από τις δώδεκα το μεσημέρι, οι πολίτες καλούνται να χρησιμοποιούν τις διαβάσεις των πεζών, όσο κι αν αυτό ακούγεται οξύμωρο. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση για πολιτισμένη οδική συμπεριφορά μέσα στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου