Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

μας αρέσει να μοιραζόμαστε αρχεία, πληροφορίες και ιδέες

Καθώς ο Ιανουάριος πέρασε στο δεύτερο μισό, έχουμε αρχίσει να προετοιμάζουμε τις δύο πρώτες παρουσιάσεις των βιβλίων μας. Εκτός απροόπτου θα γίνουν μέσα στον Μάρτιο, ανώ νωρίτερα θα έχουμε κυκλοφορήσει αποκλειστικά σε e-book μία νουβέλα, αλλά για όλα αυτά θα μιλήσουμε σε επόμενες αναρτήσεις. Επίσης σημειώστε ότι από σήμερα μπορείτε να δανείζεστε τα βιβλία μας και από τη δημοτική βιβλιοθήκη της Πάτρας.

Στη free press Metropolis, δημοσιεύεται αυτή την εβδομάδα μία πολύ θετική κριτική του Ηλία Κολοκούρη για το Καλημέρα και Αντίο. Αναζητήστε την σε όλη την Αθήνα ή διαβάστε και on line (σελ. 13).







edit: Αυτή την εβδομάδα (από 21/01) επίσης στη Metropolis δημοσιεύεται και μία πολύ θετική κριτική για το 1.000.000 στιγμές! Αναζητήστε την σε ολη την Αθήνα και διαβάστε την και on line (σελ. 11).










Επίσης στο λογοτεχνικό κόμβο της Book Press μπορείτε να διαβάσετε μία συνέντευξη του εκδότη των Βορειοδυτικών. Ο Γιάννης Πλιώτας μίλησε στον Δημήτρη Αργασταρά για τα πρώτα βήματα μας, το παράνομο κατέβασμα και για τη διαφορετικότητα των αδειών creative commons.

"Το ότι τα e-books όλων των έντυπων τίτλων μας διατίθενται δωρεάν συμβαίνει γιατί μας αρέσει να μοιραζόμαστε αρχεία, πληροφορίες και ιδέες. Δεν χρειάζεται να κρυφτώ. Προσωπικά έχω κατεβάσει «παράνομα» πολύ υλικό στη ζωή μου και η συζήτηση περί προστασίας των δικαιωμάτων ή εγκλωβισμού της διανόησης είναι μεγάλη. Δεν θέλω να βάλω σε δίλημμα κανέναν και θέλω ο πιθανός αναγνώστης να έχει πλήρη εικόνα για την λογοτεχνική επένδυση που θα κάνει. Στην ίδια λογική εντάσσονται και οι άδειες creative commons. Δεν μας ενοχλεί καθόλου αν ένας αναγνώστης θέλει να κατεβάσει τα βιβλία μας, να τα εκτυπώσει, να τα διασκευάσει ή να τα χαρίσει στους φίλους του. Το αντίθετο μάλιστα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου