Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Παράθυρο Δρόμου

Το Παράθυρο Δρόμου είναι ένα λογοτεχνικό free press που συνήθως θα το συναντήσετε σε κάποιον τοίχο της Πάτρας (ή και της Αθήνας). Όλη η ύλη (ποιήματα, flash fiction και φωτογραφίες) περιλαμβάνεται σε μία αφίσα και σε κάθε τεύχος φιλοξενούνται διαφορετικοί καλλιτέχνες. Μία πρώτη γεύση μπορείτε να πάρετε από τις εικόνες εδώ δίπλα, αλλά το νόημα βρίσκεται στο να διαβάσετε το περιεχόμενο σε κάποιον τυχαίο δρόμο.

Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορεί στους δρόμους της Πάτρας και της Αθήνας το τρίτο τεύχος. Σε κάθε πόλη το τεύχος θα είναι διαφορετικό. Στο Παράθυρο Δρόμου της Πάτρας φιλοξενούνται οι Αναστάσης Καρατζάς, Άτη Σολέρτη, Μαρία Δασκαλάκη, Δημήτρης Νίκου, Ευαγγελία Σολωμού και Θεόδωρος Πανάγος. Το κολάζ του φόντου είναι της Άννας Νιαράκη με φωτογραφίες της ίδιας, του Τάκη Γραμμένου και του Swadesh Misra. Η γραφιστική επιμέλεια ανήκει στον Alex Ray.

Στο Παράθυρο Δρόμου της Αθήνας φιλοξενούνται οι Αθανασία Κρατημένου, Βαϊος Καλογριάς, Νίκος Βουτυρόπουλος, Ειρήνη Σουργιαδάκη, Κατερίνα Παπαδοπούλου. Η επιμέλεια ύλης ανήκει στον ποιητή Γιάννη Ζελιαναίο, ενώ η γραφιστική σχεδίαση είναι του S / Teclo.

Το Παράθυρο Δρόμου μπορείτε να το βρείτε και στο facebook, ενώ κάθε τεύχος είναι ανοιχτό σε νέα κείμενα και προτάσεις.

Σε νέα των βορειοδυτικών, ήδη προγραμματίστηκε και η δεύτερη παρουσίασή μας, η οποία θα γίνει την Παρασκευή 18 Μαρτίου στην Πάτρα, στο βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου (μέσα στον Απρίλιο θα ακολουθήσει παρουσίαση στην Πρωτοπορία για το Καλημέρα και Αντίο). Εκεί και τότε, θα μιλήσουμε για το 1.000.000 στιγμές του Μιχάλη Φουντουκλή, όλοι οι συντελεστές της έκδοσης, αλλά και η φίλη και ποιήτρια Άννα Νιαράκη.
Μην ξεχνάτε ότι το Σάββατο 12 Μαρτίου έχουμε την παρουσίαση και των δύο βιβλίων μας στα Γιάννενα. Να είστε όλοι εκεί και επειδή αυτό δεν γίνεται προφανώς, να είστε τουλάχιστον οι μισοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου