Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011

Νίκος Καρακάσης - Η σιωπή της πόλης

Ένα ακόμα βιβλίο μας κυκλοφόρησε χθες το απόγευμα! Πρόκειται για τη σπονδυλωτή νουβέλα Η Σιωπή της Πόλης του Νίκου Καρακάση, η οποία κυκλοφόρησε αποκλειστικά σε e-book το οποίο διανέμεται ελεύθερα και δωρεάν, και με άδεια creative commons.

"...Εκείνον τον άστεγο τον συναντώ αρκετά πρωινά κοντά στο σπίτι μου. Κοιμάται σε ένα παλιό στρώμα και ζει κάτω από μια ελιά. Αυτός είναι όλος κι όλος ο κόσμος του και στη φιγούρα του διάβασα πολλές φορές ότι του είναι αρκετός. Μπορεί να κάνω λάθος, πάντως στα δικά μου μάτια, εκεί, στα βόρεια προάστια όπου όλοι έχουν σπίτι, κήπο και αυλόπορτα, μου θυμίζει έντονα την μπογιά που ξέφυγε από τον ζωγράφο. Δεν του έχω μιλήσει ποτέ, δεν ξέρω τίποτα για αυτόν, μα πάντα όποτε περνώ από κοντά του, νιώθω ανεξήγητα στο βλέμμα του έναν πικρό σαρκασμό· ειδικά τις μέρες που επιστρέφω σπίτι με κάποια μελαγχολική διάθεση, νιώθοντας την πόλη να με σφίγγει στο στήθος.
Κάποιες ιστορίες ανθρώπων και ένας μύθος ομολογούν τα λάθη μιας πόλης που σιωπά.
"


Περισσότερα στις οθόνες σας. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που μπορούμε να μοιραστούμε με τους αναγνώστες μας ένα ακόμα πολύ καλό βιβλίο. Κατεβάστε το, διαβάστε το και αν σας αρέσει μοιραστείτε το με φίλους και γνωστούς σας.

Η παρουσίαση στα Γιάννενα το Σάββατο πήγε πολύ καλά, ευχαριστούμε τους φίλους που ήρθαν και τους νέους φίλους που γνωρίσαμε εκεί. Στη σελίδα στο facebook μπορείτε να δείτε και φωτογραφίες, ενώ ήδη ετοιμαζόμαστε για την Παρασκευή που έρχεται και την παρουσίαση του 1.000.000 στιγμές στην Πάτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου