Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

είναι ακριβά τα βιβλία στην Ελλάδα;

Το ερώτημα μάλλον είναι τόσο παλιό όσο και η χρονολογία δημιουργίας του Amazon. Προφανώς κυκλοφορούν πολλά βιβλία στη χώρα μας τα οποία είναι αναίτια απλησίαστα, αλλά υπάρχουν και πολλές προσιτές περιπτώσεις. Δεν έχουμε αρκετές ημέρες και χώρο εδώ για να το συζητήσουμε, αλλά πιστεύουμε ότι η γνώμη των αναγνωστών μετράει. 

Στα τέλη του μήνα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις μας η συλλογή διηγημάτων του Γιάννη Κατσούλη, Ο χρόνος τα παίρνει όλα (η φωτογραφία που βλέπεται προέρχεται από το εξώφυλλο). Το βιβλίο αποτελείται από 144 σελίδες. Ποια πιστεύετε ότι είναι μια λογική τιμή για να το συναντήσετε στο ράφι του βιβλιοπωλείου;

7 σχόλια:

  1. 14.4 ευρώ; Είναι ερώτηση - παγίδα; Τόσο για να πληρωθούν αξιοπρεπώς ο συγγραφέας και όσοι άλλοι ανακατεύονται για την τελική έκδοσή του. Και φυσικά να μπορεί και ο αναγνώστης να το πλησιάσει αξιοπρεπώς...μπορεί δηλαδή να είναι και ακριβό το 14.4; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι, καθόλου ερώτηση παγίδα. Γνώμες θέλουμε να συγκεντρώσουμε. Πάντως θεωρώ το 14,4 ακριβό πλέον για τη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εννοείται πως είναι ακριβό...έκανα έναν άχαρο παραλληλισμό με τον αριθμό σελίδων. Γι' αυτό είπα εν τέλει ότι πρέπει να είναι πιο φτηνό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν λάβουμε υπόψη και το 10% που κάνουν ορισμένα βιβλιοπωλεία καθώς και το ότι είναι σχετικά μικρό σε αριθμό σελίδων θα έλεγα πως θα ήταν ιδανικό για έναν αναγνώστη να μπορεί να το βρει σε έντυπη μορφή, να πωλείται στα βιβλιοπωλεία κοντά στα 10 ευρώ.
    Αυτό, από την μεριά του αναγνώστη, προφανώς υπάρχουν πολλά αθέατα γρανάζια που μπορεί να καθιστούν κάτι τέτοιο εντελώς ανέφτικτο, σχεδόν όσο ανέφικτο του να χάσει ο γαύρος το πρωτάθλημα για έστω μια χρονιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Filoteo, έχεις δίκιο, δεν τον κατάλαβα τον παραλληλισμό : )
    Κύριε Καρπούζη, κι εγώ προς κάτι τέτοιο προσανατολίζομαι. Όχι δεν είναι ανέφικτο όσο η άλλη συνθήκη που περιγράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα.Ό,τι είναι πάνω από 15 ευρώ και κάτω από 400 σελίδες τον βιβλιόφιλο που μπαίνει πχ στο μαγαζί μου-είμαι σημειώστε σε γειτονιά-είναι φανερό ότι τον δυσκολεύει αν δεν είναι μάλιστα και καλή η έκδοση,δηλαδή χαρτί και εκτύπωση στοιχειωδώς προσεγμένα.Άρα η ποιότητα του χαρτιού είναι ένα ζήτημα σε σχέση με την τελική τιμή.Πώς να πάμε στο χασαπόχαρτο;Την απαράδεκτη εμφάνιση και ποιότητα χαρτιού κτλ βεβαίως την εγκαινίασαν από καιρό στα προϊόντα των φασόν συγγραφέων της ροζ σάχλας χωρίς να κατεβάζουν όμως τις τιμές αρκετοί οίκοι,λοιπόν μην πάμε ούτε σ' αυτό.
    Επίσης στο Amazon βρίσκεις βιβλία σε χαμηλές μεν τιμές αλλά κι αυτά στραβοτυπωμένα,
    σε εφημεριδόχαρτο,στουμπωμένα σε μια σελίδα χωρίς σχεδόν περιθώριο.
    Αλλά αν ζητάμε μια μέση αξιοπρεπή κατάσταση κι έχουμε βιβλίο που κάποιοι πιστεύουν σ' αυτό ως λογοτεχνία κι όχι ως αναλώσιμο της καταπιόνας,τότε με καλό χαρτί και προσεγμένη εκτύπωση κτλ 8-10 ευρώ μείον το 10% για 150-200 σελίδες είναι πάρα πολύ καλά.Πόσοι ακόμα θέλουν να γίνουν πλούσιοι από την... συγγραφή στην Ελλάδα της κρίσης;Νομίζω ότι για το μεράκι καταπιάνονται οι πιο πολλοί πλέον,δεν περιμένουν τα τρελά λεφτά,ε,να επιβιώσουν κι οι μικροί οίκοι επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραίο αυτό με τους φασόν συγγραφείς!
    Τα 8 είναι μια πολύ καλή τιμή, αλλά θα πρέπει να πουληθούν αρκετά βιβλία για να καλυφθούν τα έξοδα, κάτι που δεν είναι τόσο σίγουρο στην εποχή που διανύουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή