Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Παρουσίαση στα Γιάννενα


Όσοι διαβάζουν τακτικά το blog μας ή είναι και μέλη της σελίδας μας στο facebook, θα ξέρουν ότι αυτές τις μέρες έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε τα δύο πρώτα μας μυθιστορήματα και μάλιστα στη δική μας πόλη.

Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 12 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι στο Θυμωμένο Πορτραίτο (Καποδιστρίου 20). Θα μιλήσει ο Μιχάλης Φουντουκλής για το βιβλίο του 1.000.000 στιγμές και η Αγγελική Σχοινά για το βιβλίο της Καλημέρα και Αντίο (και αντίστροφα), ενώ πολύ σημαντική θα είναι η συμμετοχή του Μιχάλη Καλαμαρά, από το blog Ηλεκτρονικός Αναγνώστης. Ο Μιχάλης θα αναφερθεί στο ηλεκτρονικό βιβλίο, τι καινούργιο φέρνει, πού μπορεί να διαβαστεί και ποια είναι ως σήμερα τα βήματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα. Επίσης θα έχει μαζί μου και ηλεκτρονικούς αναγνώστες για μια πρώτη επαφή με αυτό το νέο για τα ελληνικά δεδομένα είδος συσκευών. Όπως καταλαβαίνετε είναι ένα ζήτημα που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ ως εκδοτικό οίκο, μιας και τα e-books των έντυπων εκδόσεών μας κυκλοφορούν δωρεάν.

Μπορείτε να βρείτε την παρουσίαση και στο facebook και έχετε κατά νου ότι θα πιούμε και καλό τσίπουρο. Αν βρίσκεστε στα Γιάννενα το Σάββατο και έρθετε στην παρέα μας να γνωριστούμε, θα είναι τιμή μας.

Στις 18 του μηνός ακολουθεί η παρουσίαση του 1.000.000 στιγμές στην Πάτρα, όπου θα μιλήσει η ποιήτρια Άννα Νιαράκη, και σίγουρα θα μας βρείτε και στη διεθνή έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης στις αρχές Μαΐου. Μέχρι τότε βέβαια θα έχει μεσολαβήσει και η Σιωπή της Πόλης του Νίκου Καρακάση, για όλα αυτά όμως θα μιλήσουμε μέσα στις επόμενες μέρες.

6 σχόλια:

  1. αν μενετε στα γιαννενα τοτε είχα να σας πω κατι κανετε λογοτεχνικους διαγωνισμους και εχω παρει σε εναν μερος και τωρα θα παρω σε αλλον εναν αλλα ποσο ευκολο ειναι πραγματικα να εκδοσεις ενα βιβλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Love, καλημέρα! Για την ώρα δεν έχουμε στο μυαλό μας κάποιον λογοτεχνικό διαγωνισμό.
    Η άποψή μου είναι ότι το θέμα της έκδοσης ενός βιβλίου, εξαρτάται από το ίδιο το βιβλίο και από τον συγγραφέα. Γενικά κάτι που μπορεί να κυμανθεί από σχετικά εύκολο έως και ακατόρθωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη για το διαφορετικό , επείγον θέμα:
    Η ΑΥΞΗΣΗ νεφοκάλυψης-ψύξης-πλημμυρών από τις ηφαιστειακές εκρήξεις ΑΥΞΑΝΕΙ τις καταστροφές στη γεωργία, τιμές-πείνα-λιμούς...:
    http://www.youtube.com/watch?v=hxtcNWdm6Vw

    Τα ηφαίστεια Kizimen, Sheveluch, Karymsky και Kliuchevskoihave στο ανατολικό τμήμα της Καμτσάτκα εκρήγνυνται σχεδόν συνεχώς - ασυνήθιστα ενεργά τους τελευταίους μήνες. Η σκόνη τους εξέτρεψε τους ανέμους στην περιοχή της Αρκτικής, και ώθησαν κρύο αέρα πάνω από την Ευρώπη και τη Β. Αμερική, προκαλώντας τον ασυνήθιστα ψυχρό χειμώνα, λένε οι επιστήμονες.
    Αυτή η σειρά των ηφαιστείων, 29 εκ των οποίων είναι ενεργά, μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα φέτος, καταστρέφοντας σοδειές σε όλη την υδρόγειο και ανεβάζοντας στα ύψη τις τιμές των τροφίμων, ενώ θα προκαλεί έναν δεύτερο συνεχόμενο βαρύ χειμώνα .
    http://www.telegraph.co.uk/sponsored/russianow/business/8348504/Volcano-eruptions-cause-prices-to-rise.html
    ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ σε προγνώσεις αστροφυσικός-κλιματολόγος:
    «Ο Κόρμπιν μοιάζει να αποδεικνύεται σωστός στο 85% των περιπτώσεων και σοβαροί επιχειρηματίες -κυρίως καλλιεργητές- αρχίζουν να βασίζονται στις προβλέψεις του. Μάλιστα, στα μάτια ορισμένων «αυτός ντροπιάζει τη χρηματοδοτούμενη από τους φορολογούμενους πολίτες εθνική μετεωρολογική υπηρεσία», σχολιάζει από τη μεριά του, μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας «Daily Telegraph», ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον.
    «Η παγκόσμια υπερθέρμανση τελείωσε και ο πλανήτης ξεκίνησε να ψύχεται και η θερμοκρασία θα συνεχίσει να πέφτει», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Βρετανός αστροφυσικός, για τον οποίο η κακοκαιρία όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά και θα επιδεινωθεί περαιτέρω. Σύμφωνα μάλιστα με τον Κόρμπιν, μια νέα «μίνι εποχή των παγετώνων» είναι πιθανό να μας έχει χτυπήσει την πόρτα έως το 2035.
    He goes on to speculate that a genuine ice age might then settle in, since an ice age is now cyclically overdue.
    http://www.telegraph.co.uk/comment/columnists/borisjohnson/8213058/The-man-who-repeatedly-beats-the-Met-Office-at-its-own-game.html

    £100m: the staggering cost of Britain's worst winter

    March 2011
    On 3rd March an explosion occurred from Caliente crater at Santa Maria volcano in Guatemala. Ash emissions reached 10,800 ft above sea level and produced ashfall in towns to the west and southwest of the volcano. Activity continued on 4th March with moderate explosions ejecting ash to a height of 11,000 ft above sea level, and ash fall on surrounding farms.
    Eruptions continue at Fuego volcano, Guatemala. During the night incandescent explosions ejected lava 100 m above the crater and sent avalanches down surrounding valleys. Ash emissions reached a height of 800 m above the crater and drifted south and southwest.

    Kilauea volcano in Hawaii continues to erupt. Along the east rift zone lava is erupting from Pu'u O'o crater covering the western crater floor. Seismic tremor at the summit is sometimes accompanied by rockfall in the vent.
    http://www.volcanolive.com/news.html
    ΝΑΣΑ (http://science.nasa.gov/earth-science/big-questions/what-are-the-primary-causes-of-the-earth-system-variability) και ΔΕΚΑΔΕΣ καθηγητές ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ από την αύξηση της παγκόσμιας ηφαιστειακής νεφοκάλυψης και τις ΕΠΙΔΕΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΠΑΓΩΝΙΕΣ.
    ΠΟΛΛΟΙ από αυτούς είναι επικεφαλής μεγάλων οργανισμών διεθνούς εμβέλειας.
    Πάντως κανένας τους δε φαίνεται να καταλαβαίνει την κατεπείγουσα ανάγκη αποκέντρωσης και αναδασώσεων ΠΑΝΤΟΥ, ακόμα και ΟΛΩΝ των πεδιάδων.
    http://notrickszone.com/2010/12/28/global-cooling-consensus-is-heating-up-cooling-over-the-next-1-to-3-decades
    aftarkia.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γιαννη υπαρχει ενας στα γιαννενα μεχρι τελος ιουνιου να στειλεις κειμενο με θεμα ο πρωτος μου στιχος και ναι ειναι δυσκολο να βγαλεις βιβλιο και αν κοιταξεις γυρω σου ελεος με τι κυκλοφορει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο φίλος απ' την αυτάρκεια έχει καταπιαστεί με μεγαλεπίβολα σχόλια, αλλά θα απαντήσω πως, όντας ένας εθελοντής αναδασωτής για τουλάχιστον 17 χρόνια της ζωής μου, μπορώ με βεβαιότητα να πω πως δεν παρέχει καμία μόνιμη λύση.
    Όσο για την παρουσίαση καλή τύχη Γιάννη σήμερα και θα τα πούμε εκεί, με το τσίπουρο. Δεν την γλιτώνεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή